2009-03-12

Om Jediismen.org / Kontaktuppgifter

Jediism i Sverige är en informationsresurs om Jediism (jedi). Den riktar sig till svenska utövare eller den som söker information om Jediism.

Varför är Jediism ett bra val?

Allt i universum kommer från Kraften och allt återvänder slutligen till Kraften. Det är energin som bygger upp allt känt i universum. Kraften kräver inte att du ber till den, några offer eller någon av de många icke-rationella vanor som andra religioner lagt sig till med.

En jedi tjänar Kraften genom medlidande och respekt för världen. När träningen tillåter det tillämpas det genom att försöka förbättra världen.

Det är inte lätt bäst förklarat av Jedi Master Qui-Gon Jinn som var mentor till den också kända Jedi Master Obi-Wan Kenobi:

"Training to become a Jedi is not an easy challenge, and even if you succeed, it's a hard life."

I bilden till höger finns Jedi Master Qui-Gon Jinn avbildad för inspiration.

Vad det innebär att vara en jedi förklaras bra i Wookieepedia:

Jedi behavior was rigidly structured to uphold self-discipline, responsibility, and public service. The Jedi conquered emotions and materialism. They honored life, the law, the order itself and the master-student relationship. Jedi rendered aid to support and defend the weak; compassion was encouraged.
Läs mer i: Jedi - Way of Life

Samtidigt finns alltid risker med religion. Även om religion verkar minska risken för oro, depression och liknande problem kan de orsaka fundamentalism. Ännu verkar det inte ha uppstått inom jediism men det kan förändras. Det är en anledning till varför det är intressant att följa jediism i Sverige (sverige är ju väldigt litet vilket gör det mer överskådligt). Dessa risker och fördelar, och vad de beror på diskuteras i:

Där finns även målsättningarna med www.jediismen.org beskrivna i detalj.

Kontaktuppgifter

Du kan kontakta Jediismen.org via e-post: bra.bloggar at gmail.com.

Eller genom att besöka mitt personliga visitkort på nätet...
Hans Husman
Jedi Padawan & Ateist

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar